Joedemadio's WW2 History Travel Blog

Lest We Forget – Relive The Past

Joedemadio’s Battle of the Bulge Battlefield Tours – Nederlands

Hallo, mijn naam is Joey! Ik vind het heel leuk om mensen een rondleiding te geven op de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog. Ik ben van kinds af aan opgegroeid op de slagvelden. In de loop der jaren heb ik veel kennis opgedaan en ik geniet ervan als ik dit kan overdragen aan anderen zodat ook zij de geschiedenis kunnen herleven. Ik geef tours over Market Garden en de Slag in de Ardennen door Nederland, België en Luxemburg!

Herleef de geschiedenis!

Het herleven van de geschiedenis is wat ik met mijn tours wil bereiken.  Ik wil je een ervaring meegeven die je nog nooit hebt gehad en, hopelijk, het verleden laten herbeleven door zo goed mogelijk te omschrijven wat er gebeurd is.  Op mijn tochten wil ik u kennis laten maken met verschillende personen van verschillende eenheden zodat je in hun voetsporen kan treden.

Ik ben het meest trots op mijn Luxemburg tour omdat ik hier het meeste onderzoek in heb gestoken. Het zijn één van de minder bekendere gebieden die juist een hele rijke geschiedenis hebben. Ik heb dan ook tot doel om deze geschiedenis onder de aandacht te brengen van een breder publiek.

 

Tour informatie en prijzen

 • Voldaagse Tour Luxemburg (Informatie hieronder dient als een sjabloon. Alles is in overleg.)
  • Duur: 6-8 uur.
  • Prijs: €150  voor een volle dag. Prijs is niet per persoon.
  • Gesproken Taal: Engels of Nederlands
  • Beschrijving: Deze tour zal verschillende stops hebben en heeft betrekking op de verdediging en de bevrijding van Berdorf door het 12e regiment van de 4e Infanterie Divisie en het 2e regiment van de 5e Infanterie Divisie. Dit gebied is voor de gehele duur onderdeel van de Slag om de Ardennen geweest. Na Berdorf gaat de tour verder in de richting van Diekirch, Hier zal het zich richten op de bevrijding van Diekirch en kijken we naar de beroemde Sauer Crossings die door de 5de Infanterie Divisie zijn uitgevoerd. Deze crossings markeerde het begin van het einde van de Duitse opmars op de zuidelijke voorzijde van de Slag om de Ardennen. Na een kleine pauze, eventueel bij het Diekirch Museum, zal ik u meenemen langs de grens van Luxemburg en Duitsland. De Duitse Westwall is een enorme defensieve lijn, ook wel bekend als de Siegfriedlinie. Het strekte zich over meer dan 630km en bevatte meer dan 18.000 bunkers, tunnels en de tank vallen. Wij zullen een aantal van de verdedigingswerken bezoeken en we zullen ons richten op de Amerikaanse doorbraak door de Siegfriedlinie. Hierbij richten we ons op de verschillende eenheden van de 4e, 5e en 80e Infanterie Divisie.
 • 82nd Airborne Groesbeek
  • Duur: 3 of 6 uur.
  • Price: €20 per persoon
  • Description:  Afhankelijk van uw tijd neem ik u mee langs de slagvelden bij Arnhem waar we de route van het 2e South Staffordshire Regiment volgen. Hun heldendaad op de slagvelden bij Arnhem heeft zijn littekens achtergelaten in de straten van de stad. Hierna zullen we richting Nijmegen gaan om de route van het 504e parachutisten regiment te volgen. Zij vochten zich een weg vanaf de dropzones naar Nijmegen. U kunt er ook voor kiezen één van deze onderdelen te behandelen. Samen duren zo ongeveer zes uur.

DSC01149

Boek een Tour hier beneden!

Vul dit formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u andere vragen? Stuur dan een mail naar tours@joedemadio.com

1612 Total Views 2 Views Today
%d bloggers like this: